Societatea Româna de Transplant Medular regretă profund trecerea în neființă a distinsului profesor doctor Dan Coliță, mentorul generațiilor întregi de hematologi, personalitate marcantă a medicinei românești. Profesorul Dan Colita a pus bazele activității de transplant de celule stem hematopoietice din Institutul Clinic Fundeni și a fost creator de școală medicală în acest domeniu.

Prof. dr. Dan Coliţă a fost membru al Academiei de Științe Medicale, șeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Fundeni, de altfel cea mai veche și cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România.
Prof. dr. Dan Coliță a fost membru fondator al Compartimentului de Transplant Medular, unitate ale cărei baze au fost puse în anul 2000.
Profesorul Coliță a fost cel care a coordonat echipa de medici ce a realizat primul transplant de măduvă efectuat în București, la Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Fundeni.

Prof. dr. Dan Colita a fost membru de onoare al Societății Române de Transplant Medular, a fost cel care ne-a învățat, ne-a fost reper, ne-a ghidat de-a lungul multor ani in drumul nostru profesional.

Domnul Profesor nu a fost doar mentorul nostru, a fost promotor al valorilor științifice si totodata exemplu de modestie, reper de moralitate si onestitate.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!